Om Wisp

VAD ÄR WISP

 

WISPs mål är en jämställd och demokratisk scenkonst i Sverige. Föreningen består av ett nätverk för kvinnor och transpersoner inom scenkonsten alla yrkeskategorier och verkar för att främja nätverkande, kunskapsproduktion och konstutveckling.

 

WISP utgår från gemenskap, värme, ryggdunk och nätverkande för att bygga förusättningar till en mer jämställd bransch. Kontaktnätet är den viktigaste tryggheten en scenkonstarbetare har - hos oss är du välkommen!

 

Vi är det våra medlemmar gör oss till, vad behöver du?

BAKGRUND

 

Wisp startades 2009 och har

under åren arbetat med metoder och praktiker som bygger på transparens, genusmedvetenhet och intersektionalitet. Arbetet har skett både inåt - med att bygga upp organisationen och utåt - gentemot våra medlemmar, samarbetspartners och teaterscener.

Vi har över 1000 medlemmar.

2015 tog Wisp över Fri Feministisk Scenkonstsamling efter ung scen/öst.

Efter omstruktureringar inom wisp så är vi nu på gång med Feministisk Scenkonstsamling som långvarigt projekt samt återigen aktivt med flera kortsiktiga projekt, medlemsträffar och häng.

 

 

 

 

 

VISION

 

Som organisation vill vi vara lättillgängliga, oavsett om du är ny eller gammal i branschen kan det finnas behov av ett nätverk. Nån att ha som bollplank när en spånar på en pjäs, träffa glada snällisar på en separatistisk fest, få stöd av om det är nåt knas på din arbetsplats, kanske använda Wisp som rättvisemärkning på ditt verk. Hitta på bus tillsammans med andra scenkonstaktörer.

Det finns ett behov. Många kämpar enskilt. Vi vill kämpa tillsammans och peppa varandra.

MEDLEMSKAP

 

Vill du Wisp it?

Bli medlem, det är gratis! Släng iväg ett mail till info@wisp.se direkt!

  • Vi är en separatistisk grupp för kvinnor och transpersoner. Är du cisman får du vara stödmedlem men inte delta på alla våra arrangemang och tillställningar,
  • Som medlem kan du ibland få gå på teater billigare än alla andra.
  • Vi är en medlemsorganisation, alltså har du som medlem makt att påverka vad som händer i Wisp.
  • Vill du tex pitcha en idé, arrangera en fest, nätverka, mingla, workshoppa eller liknande så arrangeras detta genom wisp eller så kan du göra det själv med stöd av Wisp och kanske tillsammans med andra wispare.
  • Som medlem får du mailutskick angående våra arrangemang. Om du inte vill ha mail gå med i vår Facebookgrupp och instagram.
  • Wisp är vad medlemmarna vispar ihop, var med och wispa du också!

Styrelsemedlem, kassör

Sara Bergsmark

Styrelsemedlem, projektledare

Maria

Grudemo El Hayek

 

I arbetet med Feministisk Scenkonstsamling assisteras hon av Jonas Berglund

Styrelsemedlem

Tora Enkvist

 

Styrelsemedlem

Anna Nääv

Styrelsemedlem. Anna Wadström

Styrelsemedlem

Frida Grassman

Styrelsemedlem. Eira Fuglstad

Styrelsemedlem. Caroline Donath

© Copyright. All Rights Reserved.