Feministisk Scenkonstsamling

 

Om du undrar något angående scenkonstsamlingen, vill delta vid nästa träff eller nåt annat, så hör av dig till maria@wisp.se

 

 

FEMINISTISK SCENKONSTSAMLING

 

Feministisk Scenkonstsamling syftar till att fördjupa och vidareutveckla en hållbar, demokratisk, genusmedveten och jämställd scenkonst. Detta genom att två helger per år bjuda in scenkonstutövare till fysiska möten där utbyte av erfarenhet, nätverk och kunskap kan ske, politiskt såväl som

konstnärligt. Vi vill skapa ett sammanhang där deltagarna kan arbeta tillsammans genom t.ex. workshops, föreläsningar och konstnärligt skapande.

Fri Feministisk Scenkonstsamling initierades av ung scen/öst och togs sedan vidare av Wisp 2015.

Wisps Feministiska Scenkonstsamling är inte separatistisk utan även kill-personer är välkomna.

 

Vår första träff ägde rum på Unga Klara i april 2017. Vi var ungefär 50 feministiska scenkonstutövare i olika åldrar som var där.

Dagen bestod av framträdanden av Juck, Nina Rashid, TIR och Universalsköte. Vi minglade och fikade jättemycket och de inbjudna aktörerna deltog sedan i ett öppet panelsamtal. Kvällen avslutades med Unga Klaras föreställning The Sexual Contract. Sen gick några av oss vidare på bar och fortsatt häng.

 

22 April 2017 inledde Wisp den första Feministiska Scenkonstsamlingen på Unga Klara i Stockholm. Det blev en hejdundrande heldag. Som en scenkonstfestival och mingelhäng i miniformat. Uppträdanden av Juck, Nina Rashid från Revolution Poetry, Universalsköte TIR och Unga Klara.

Panelsamtal, massa fika och mingel och diskussioner. Peppen var hög och alla ville ha mer....

 

17-19 November är det dags för träff nummer två. Även detta på Unga Klara i Stockholm. Panelsamtal, mer scenkonst och workshops av Makda Embai och Iki Gonzalez Magnusson + En heldags workshop med Blauefrau och Nancy Herz. Antirasism och intersektionalitet är huvudteman denna helg.

Vår och Höst 2018 planeras två samlingar till. En i Malmö på PotatoPotato och en i Umeå på Ögonblicksteatern.

Wisp verkar i Sverige, så istället för att våra medlemmar ska behöva flytta på sig så åker vi runt.

© Copyright. All Rights Reserved.