Feministisk Scenkonstsamling

 

Om du undrar något angående scenkonstsamlingen, vill delta vid nästa träff eller nåt annat, så hör av dig till maria@wisp.se

 

 

FEMINISTISK SCENKONSTSAMLING

 

Feministisk Scenkonstsamling syftar till att fördjupa och vidareutveckla en hållbar, demokratisk, genusmedveten och jämställd scenkonst. Detta genom att två helger per år bjuda in scenkonstutövare till fysiska möten där utbyte av erfarenhet, nätverk och kunskap kan ske, politiskt såväl som

konstnärligt. Vi vill skapa ett sammanhang där deltagarna kan arbeta tillsammans genom t.ex. workshops, föreläsningar och konstnärligt skapande.

Fri Feministisk Scenkonstsamling initierades av ung scen/öst och togs sedan vidare av Wisp 2015.

Wisps Feministiska Scenkonstsamling är inte separatistisk utan även kill-personer är välkomna.

 

Vi har nu haft 3 samlingar och planerar vår 4:e och sista. Den kommer äga rum på Ögonblicksteaterns Festival Normal.

 

22 April 2017 inledde Wisp den första Feministiska Scenkonstsamlingen på Unga Klara i Stockholm. Det blev en hejdundrande heldag. Som en scenkonstfestival och mingelhäng i miniformat. Uppträdanden av Juck, Nina Rashid från Revolution Poetry, Universalsköte, Off Highway och Unga Klara.

Panelsamtal, massa fika och mingel och diskussioner.

Kvällen avslutades med Unga Klaras föreställning The Sexual Contract. Sen gick några av oss vidare på bar och fortsatt häng.

 

17-19 November var det dags för träff nummer två. Även detta på Unga Klara i Stockholm. Panelsamtal, mer scenkonst och workshops av Makda Embai och Iki Gonzalez Magnusson + En heldags workshop med Blauefrau och Nancy Herz. Antirasism och intersektionalitet är huvudteman denna helg.

"Feminism, intersektionalitet och politisk aktivism inom scenkonst för barn och unga

3:e Feministisk Scenkonstsamling ägde rum på bibu i Helsingborg. WISP bjöd in till popup-samtal med fokus på aktivistisk scenkonst för barn och unga. Inbjuden gäst var Linda Forsell från PotatoPotato. Vi diskuterade synen på ung femininitet och om flickan som del av det feministiska projektet.

 

 

© Copyright. All Rights Reserved.